Ivana Vuleta i Angelina Topić na završnom mitingu Dijamantske lige

Parallax Leaf - OKS

Finale Dijamantske lige 2023 održaće se u Judžinu u Oregonu 16. i 17. septembra. Na ovom takmičenju, boje Srbije braniće naša najbolja atletičarka, aktuelna svetska prvakinja Ivana Vuleta i najbolja mlada atletičarka Evrope za 2022. godinu Angelina Topić.

 

finale Dijamantske lige
Photo by EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

 

Nakon 13 mitinga serije World Athletics Dijamantske lige u sezoni 2023, završni miting Dijamantske lige održava se 16. i 17. septembra na istom stadionu Hejvord Fild u Judžinu, Oregon, gde je održano prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u atletici.

 

U skoku udalj, pored naše Ivane, takmičiće se i Ese Brume, Kvaneša Burks, Bruk Buškel i Džezmin Sojers. Nadmetanje u ovoj disciplini je na programu u nedelju, 17. septembra, od 22.42 časova.

 

Angelina Topić će nastupiti u veoma jakoj konkurenciji, budući da će se u skoku uvis nadmetati i aktuelna svetska prvakinja Jaroslava Mahučik (2.01m), Nikola Olislagers (2.02m) i Irina Geraščenko (2.00m). Takmičenje u skoku uvis je na programu u nedelju, 17. septembra, od 20.30 časova.

 

Ivana Vuleta u svojoj kolekciji do sada ima četiri osvojena Dijamanta, najprestižnija trofeja kada su u pitanju atletski mitinzi.

 

Raspored i rezultate takmičenja možete pronaći na linku: https://eugene.diamondleague.com/program-results-eugene/