Nemanja Majdov vicešampion Evrope

Parallax Leaf - OKS

Nemanja Majdov je ostvario sjajan rezultat i osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou koje se održava u Pragu. Majdov je na sjajan način probio svoj put do finala gde ga je sačekao Rus Mikhail Igolnikov.

Pre finala Majdov je ostvario pobede u četiri meča. Redom su padali  Li Košman (Izrael), Peter Zilk (Slovačka), Mihael Zgank (Turska) i Beka Gvinaišvili (Gruzija).

Ovo je drugo evropsko srebro Nemanje Majdova, nakon što je i pre dve godine bio drugi u Tel Avivu, a ukupno četvrto odličje sa velikih takmičenja, među kojima je i titula šampiona sveta.

Što se tiče naših ostalih takmičara, nažalost Aleksandar Kukolj je u kategoriji do 100 kilograma zaustavljen u drugom meču. Kukolj je na početku takmičenja pobedio Rusa Iljasova, a u drugom meču bolji je bio takmičar iz Turske Sismanlar.

Milica Žabić je na početku takmičenja savladala Saru Alvarez iz Španije, dok je izgubila od Irine Kinzerske iz Azerbejdžana. Nažalost nije uspela da se vrati u igru za medalju kroz repasaž jer je u istom poražena od strane Portugalke Rošel Nunjes.

Pre dva dana Srbiju je obradovala i Andrea Stojadinov (- 48kg) koja je takođe osvojila srebrnu medalju na EP u Pragu.