Održana sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije

Parallax Leaf - OKS

 

Na današnjoj Sednici Izvršnog odbora, 6 novih sportista ušlo je u Olimpijski program Pariz 2024, a čak 20 mladih sportista steklo je status za korišćenje Razvojnog programa. Usvojeni su izveštaji šefa misije za Mediteranske igre Oran 2022 i za Evropski olimpijski festival mladih Banska Bistrica 2022.

 

 

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije sastao se danas 13. put u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024 u Olimpijskoj kući. Izvršni odbor konstatovao je da su prethodni meseci bili izuzetno uspešni u smislu nastupa naših najboljih sportista. Posebno su istaknuti nastupi naših mladih sportista na međunarodnim takmičenjima. Sve ovo rezultiralo je sa velikim brojem takmičara koji su tokom leta ostvarili kriterijumske rezultate za korišćenje Olimpijskog programa Pariz 2024 i Razvojnog programa.

 

 

Sednica Izvršnog odbora

 

 

Atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić, rvači slobodnim stilom Ali Feizola Arsalan i Hetik Cabolov, kao i veslači u dubl skulu Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović novi su učesnici Olimpijskog programa Pariz 2024. Čak 20 mladih takmičara je tokom leta ostvarilo kriterijumske rezultate za boravak u Razvojnom programu.

 

 

Članovima Izvršnog odbora podneti su izveštaji šefa misije za nastup na dva velika multisportska takmičenja koja su održana tokom leta. Ovog leta održane su Mediteranske igre u Oranu, na kojem je za Srbiju nastupilo 151 sportistkinja i sportista koji su osvojili 13 zlatnih, 7 srebrnih i 11 bronzanih medalja.

 

 

 

 

Članovi Izvršnog odbora imali su, takođe, prilike da čuju izveštaj sa nastupa naših mladih sportista sa Evropskog olimpijskog festivala mladih u Banskoj Bistrici. Ukupno 59 mladih sportista Srbije osvojilo je 2 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu medalju, što je za 1 medalju više u odnosu na broj osvojenih medalja na prethodnom EYOF – u održanom u Bakuu 2019. godine. Izvršni odbor ocenio je nastup naših sportista na oba održana takmičenja kao veoma uspešan.