OKS nagradio škole koje su učestvovale u TreninGo izazovu „Trčim za školu“

Parallax Leaf - OKS

OKS nagradio je škole koje su učestvovale u TreninGo izazovu „Trčim za školu“. Proteklog novembra završen je TreninGo izazov „Trčim za školu“ u kojem su svi učesnici putem TreninGo mobilne aplikacije birali škole kojima su donirali pretrčane kilometre, i tako pomogli da osvoje vredne nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

OŠ „Pavle Savić“, Beograd

 

Najviše kilometara je sakupljeno za Ekonomsko-trgovinsku školu iz Sente koja je osvojila prvo mesto sa 3508.15 km. Na drugom mestu je OŠ „Živadin Apostolović“ iz Trstenika sa 1771.80 km, dok je OŠ „Karađorđe“ iz Rače sa 1317.64 km zauzela treće mesto.

 

OŠ „13. oktobar“, Ćuprija

 

Upravo je škola iz Sente bila i domaćin dodele nagrade najuspešnijim školama koje su učestvovale u izazovu. Više o tome možete pročitati na linku u produžetku teksta.

 

Dodeljene nagrade najuspešnijim školama u TreninGo izazovu

 

OŠ „3. oktobar“, Bor

 

Obzirom da je geslo olimpijskog pokreta „Važno je učestvovati“, odlučeno je da i ostalih sedam škola koje su učestvovale u TreninGo izazovu budu nagrađene sportskim rekvizitima. Ovom prilikom školama su poklonjene lopte za fudbal, rukomet, košarku, odbojku, kao i reketi za badminton, ali i dodatni rekviziti poput merdevina za razvoj motorike, čunjeva i kapica koji će doprineti razvoju nastave fizičkog vaspitanja.

 

OŠ „Sestre Ilić“, Valjevo

 

U protekle dve nedelje posećene su OŠ „Pavle Savić“ u Beogradu, „Petar Kočić“ u Temerinu, „3. oktobar“ u Boru, kao i OŠ „Sestre Ilić“ u Valjevu, „13. oktobar“ u Ćupriji, „Mladost“ u Vršcu i Knjaževačka gimnazija.

 

OŠ „Mladost“, Vršac

 

Menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, Nataša Janković, zahvalila se svim školama na gostoprimstvu i zahvalila se na učestvovanju u TreninGo izazovu „Trčim za školu“.

 

„Pored poruke koju nosi kampanja „BeActive“ da je bitno uvek biti aktivan, naše akcije imaju za cilj i sportsko-edukativni karakter, i nadamo se da su školarci uživali u izazovu koji je bio pred njima. Drago mi je što smo nagradili sportskim rekvizitima i škole koje nisu pobedila u našem izazovu. Nadam se da smo ih na taj način motivisali da i u budućnosti budu aktivni. U protekle tri godine, učešće u izazovu je uzelo više od 30 škola širom Srbije i nadam se da ćemo taj dobar trend nastaviti i u narednom periodu“, rekla je Nataša Janković.

 

OŠ „Petar Kočić“, Temerin

 

TreninGo izazov „Trčim za školu“ trajao je od 27. septembra do 15. novembra 2021. godine, a realizovan je u okviru Evropske nedelje sporta od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Saveza za školski sport Srbije i EU Delegacije u Srbiji uz pomoć programa Evropske unije Erazmus +.

 

Knjaževačka gimnazija