Šestoro takmičara Srbije na Evropskom prvenstvu u veslanju!

Parallax Leaf - OKS

Šestoro takmičara Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u veslanju! Evropsko prvenstvo u veslanju održava se na Bledu u Sloveniji u periodu između 25. i 28. maja 2023. godine. Ovo takmičenje okupiće preko 560 najboljih veslača i veslačica iz 33 evropske zemlje, među kojima i olimpijske i svetske šampione, koji će se takmičiti u 21 klasi čamaca. Našu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji predstavljaće 1 veslačica i 5 veslača.

 

Evropsko prvenstvo u veslanju 2023
Martin Mačković i Miloš Vasić, dvojac na Olimpijskim igrama Tokio 2020

 

Veslačice i veslači će se na Bledu, u periodu od 25. do 28. maja, u jakoj konkurenciji nadmetati za titulu evropskog šampiona. Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati ukupno 6 takmičara.

 

U disciplini dvojac (M2-), predstavljaće nas naši aduti, peti sa poslednjih Olimpijskih igara Tokio 2020, Miloš Vasić i Martin Mačković. Miloš je, pored Tokija, učestvovao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012 i Riju 2016.

 

Jovana Arsić na Olimpijskim igrama u Tokiju

 

Srbiju će na ovoj veslačkoj smotri predstavljati još jedna učesnica Olimpijskih igara u Tokiju, Jovana Arsić. Ova sjajna devojka nastupa u skifu (W1x) i biće naša jedina predstavnica na ovom takmičenju.

 

U muškom dubl skulu (M2x) predstavljaće nas dvojica takmičara. Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović biće uzdanice naše zemlje na Evropskom prvenstvu u ovoj disciplini. Beđik i Filipović su nastupajući zajedno u ovoj disciplini do sada ostvarili odlične rezultate. Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Minhenu medalja im je za malo izmakla, osvojili su četvrto mesto. Ovu sezonu su sjajno započeli osvojivši bronzano odličje na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu održanom u Zagrebu.

 

U muškom skifu (M1x) boje Srbije braniće sjajni Nikolaj Pimenov, koji je svoj nastup u ovoj veslačkoj sezoni započeo osvojivši bronzu na Svetskom kupu u Zagrebu.

 

Trke počinju u četvrtak, 25. maja u 09.00 časova po srednjeevropskom vremenu, sa trkama koje će potom napredovati kroz repesaže, polufinale i finale koje će se održati u subotu 27. i nedelju 28. maja.

 

Raspored takmičenja i rezultate možete pogledati na linku u produžetku:  https://worldrowing.com/event/2023-european-rowing-championships