Luka Jašić osvojio srebrnu medalju u brzom klizanju na kratkim stazama na EYOF Friuli Venecija Đulija 2023!

Parallax Leaf - OKS

Naša mlada nada brzog klizanja na kratkim stazama, Luka Jašić, osvojio je srebrnu medalju u trci na 500m na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih Friuli Venecija Đulija 2023! Ovo je prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom EYOF-u. Takođe, Luka je postigao još jedan neverovatan uspeh na ovom takmičenju, uz osvojeno peto mesto u trci na 1500m postao je naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada.

 

Luka Jašić

 

Na putu do srebrnog odličja, Luka je nizao uspehe. Najpre, on se plasirao u četvrtfinale u brzom klizanju na 500m, osvojivši prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi vremenom 43.462. Potom, Jašić je vremenom 44.266 zauzeo čelnu poziciju u svojoj četvrtfinalnoj grupi i na taj način obezbedio plasman u polufinale u brzom klizanju na 500m. U polufinalnoj grupi, Luka je vremenom 43.713. osvojio drugo mesto i tako se plasirao u finale. Luka Jašić je završivši finalnu trku vremenom 43.805 doneo našoj zemlji srebrno odličje na ovom takmičenju. To je ujedno i prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih. U izjavi nakon završene trke, naš mladi klizač je iskazao veliko zadovoljstvo osvojenom medaljom: „Osećam se ponosno i veoma srećno. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom, dao sam sve od sebe, a drugo mesto je zaista bilo moj san“.

 

Luka Jašić

 

Svoj nastup na zimskom EYOF-u, Luka Jašić je otvorio takmičeći se u brzom klizanju na 1500m. U trci na 1500m, Luka je vremenom 2:44.001 zauzeo prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, čime je obezbedio plasman u polufinale. U svojoj polufinalnoj grupi, Luka Jašić je rezultatom 2:31.092 osvojio prvo mesto i sigurno stigao do finala. Naš mladi klizač je u finalu brzog klizanja na 1500m vremenom 3:09.750 zauzeo peto mesto, čime je postao naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada. Nakon svog nastupa, Luka Jašić je rekao: „Perfektno sam klizao četvrtfinale i polufinale. Nažalost, u finalu sam propustio jedan mali detalj i nisam imao baš puno sreće. Ipak, sve je dobro prošlo na kraju, peti sam završio, ja sam zadovoljan.“

 

XVI Zimski Evropski olimpijski festival mladih koji se održava u regiji Friuli Venecija Đulija okupio je 1300 mladih sportista koji se nadmeću u ukupno 12 sportova u periodu od 22. do 28. januara 2023. godine.