Srebro za Šadrinu, bronza za Konovalova, još jedan sjajan dan za naše sportiste na Evropskim igrama!

Parallax Leaf - OKS

Bokserka Natalia Šadrina i kik-bokser Aleksandar Konovalov osvojili su medalje za naš Tim danas. Šadrina se okitila srebrom, dok je Konovalov osvojio bronzu. Međutim, to nisu bili jedini uspesi naših sportista. Nove sigurne medalje za našu zemlju, i to srebrne u najmanju ruku, plasmanom u finale obezbedili su kik-bokserka Aleksandra Krstić i muški dubl u tekbolu u sastavu Nikola Mitro i Bogdan Marojević.

 

Natalia Šadrina Aleksandar Konovalov

 

Naša bokserka Natalia Šadrina osvojila je srebrnu medalju na Evropskim igrama pošto je u finalu kategorije do 60 kg poražena od strane takmičarke iz Irske, Keli Harington. Podsećanja radi, Šadrina je već plasmanom u polufinale ovog takmičenja osvojila kvotu za Olimpijske igre u Parizu 2024.

 

Meč je bio veoma dobar. Prvi put sam boksovala protiv nje. Ona je olimpijska šampionka. Mogu da obećam da ću sledeći put na ringu biti mnogo spremnija za meč. Žao mi je što sam osvojila drugo mesto, ali ovo je jedno veliko iskustvo na putu za Olimpijske igre 2024. Malo ću se odmoriti posle Evropskih igara i onda počinjem program za Pariz. Ovaj rezultat jeste dobar, ali mogao je biti bolji. Mi sportisti uvek želimo maksimum kad se borimo za svoju zemlju, ali uopšte i u životu“, rekla je Natalia Šadrina.

 

Natalia Šadrina Aleksandar Konovalov

 

Kik-bokser Aleksandar Konovalov osvojio je bronzu izgubivši u polufinalu u kategoriji do 75 kg od protivnika iz Ukrajine Timura Brikova.

 

Bilo je izuzetno teško, jednostavno nemoguće je boriti se sa toliko većim protivnicima. Ja sam za ovaj turnir promenio i kategoriju i disciplinu. Ostaje žal za zlatom, ali kako se kaže, u pobedi se ne ponosi, u porazu se ne ponizi, biće bolje sledeći put. Iskreno nisam navikao na bronze, ovo je prva bronza u mojoj karijeri, imam preko 300 mečeva u karijeri, preko 15 finala sa svetskih i evropskih prvenstava, uvek je bilo najsjajnije odličje, samo je prošle godine nažalost bilo srebro. Svakako ovo je velika stvar za naš sport, budući da je ovo prva, istorijska medalja za kik boks“, izjavio je Aleksandar Konovalov.

 

 

Kik-bokserka Aleksandra Krstić obezbedila je plasman u finale Evropskih igara pobedivši u kategoriji do 70 kg takmičarku iz Hrvatske Antoniju Zec. Aleksandru borba za zlato očekuje sutra od 16.45 časova.

 

Malo slabija borba danas nego juče, bilo mi je nezgodno jer smo privatno dobre, trebalo mi je vremena da to isključim. Moja današnja protivnica je ipak kraljica u ovoj disciplini, u ful kontaktu je svetska šampionka, tako da bilo mi je izuzetno teško. Sutra me očekuje finale sa Nemicom, sa njom sam se već borila na Svetskom prvenstvu, izuzetno jaka, dobra bokserka, ali mislim da će više da mi legne jer je i moj stil više bokserski“, rekla je Aleksandra Krstić.

 

 

Srpski muški dubl u tekbolu u sastavu Nikola Mitro i Bogdan Marojević na putu do finala ostvario je četiri ubedljive pobede. U grupnoj fazi takmičenja, naš dubl je bio bolji od selekcija  Italije i Moldavije, potom je u četvrtfinalu pobedio tim Jermenije, da bi u polufinalu savladao selekciju Rumunije. Finale je na programu sutra u prepodnevnim časovima.

 

Ženski dubl u tekbolu u sastavu Maja Umićević i Anastasija Lemajić zaustavljen je u četvrtfinalu izgubivši od tima Rumunije. Prethodno, u grupnoj fazi takmičenja, naš tim je zabeležio dve pobede i jedan poraz.

 

Naš džudo miks tim u sastavu Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Darko Brašnjović, Igor Vračar, Bojan Došen, Marica Perišić, Jovana Bunčić, Tea Tintor, Milica Cvijić i Milica Žabić izgubio je od tima Rumunije u eliminacionom delu takmičenja.