Zlato za Aleksandru Krstić, srebro za Vakida Abasova i muški dubl u tekbolu! 16 medalja za Srbiju na Evropskim igrama u Poljskoj!

Parallax Leaf - OKS

Poslednjeg dana takmičenja na III Evropskim igrama, sportisti Tima Srbija osvojili su tri medalje. Kik-bokserka Aleksandra Krstić okitila se najsjajnijim odličjem, dok su bokser Vakid Abasov i muški dubl u tekbolu u sastavu Nikola Mitro i Bogdan Marojević osvojili srebrne medalje. Današnjim uspesima naših sportista zaokružen je bilans osvojenih medalja. Tim Srbija je na ovim Igrama osvojio ukupno 16 medalja, od čega su 3 zlatne, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

 

 

Kik-bokserka Aleksandra Krstić je osvojivši najsjajnije odličje zatvorila nastup našeg Tima na III Evropskim igrama. Sjajna Aleksandra je do zlata u kategoriji do 70 kg došla pobedom nad takmičarkom iz Nemačke Alinom Zodžinu.

Problematična je prva runda, dok se zagrejem i malo osetim prostor i distancu sa protivnicom, zbog toga uvek treća runda bude najbolja za mene, što je dobro, bolje tako, nego da je obrnuto. Mislim da je ovo najbitnija medalja u mom životu do sada, mnogo mi znači za sav moj trud, moju porodicu, za Srbiju, za trenere i moje prijatelje iz kik boksa“, izjavila je Aleksandra Krstić.

 

 

Bokser Vakid Abasov osvojio je srebrnu medalju pošto je u finalu kategorije do 71 kg izgubio od takmičara iz Danske Nikolaja Terterjana. Abasov je već plasmanom u polufinale Evropskih igara osvojio kvotu za Olimpijske igre Pariz 2024.

Prvo bih hteo da zahvalim onima koji su me podržali na putu do medalje – mojim trenerima, Olimpijskom komitetu Srbije, Bokserskom savezu i zemlji Srbiji koja mi je dala priliku da se borim za nju. A što se rezultata tiče, zadovoljan sam što sam se kvalifikovao za Olimpijske igre i uz dobar rad i božju pomoć potrudiću se da osvojim zlatnu medalju u Parizu. Mnogo sam srećan što ću predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Neću biti jedini bokser, mislim da ćemo još nekoliko viza za Pariz obezbediti, jer imamo perspektivne i dobre boksere u reprezentaciji“, istakao je Vakid Abasov.

 

 

Muški dubl u tekbolu u sastavu Nikola Mitro i Bogdan Marojević u finalnom meču poražen je od tima Mađarske, ali je Timu Srbija doneo još jedno srebro na ovom takmičenju.

Bili smo veoma blizu pobedi, ovo je treći put da gubimo na jednu ili dve lopte od istog protivnika. Velika šteta za nas što nismo pobedili ovde i postali prvi osvajači Evropskih igara u muškom dublu i evropski šampioni. Možda ćemo ovo ostaviti za ono najbolje što nas očekuje krajem godine, a to je Svetsko prvenstvo. Mađarska je velesila u ovom sportu, što je i pokazala na ovom turniru. Nama je cilj na svakom turniru da budemo u top 3, što smo i ovaj put ostvarili i doneli još jednu medalju Srbiji“, rekao je Nikola Mitro.

Ovo su nama prve Evropske igre, jako smo zadovoljni, nama je na ovom takmičenju prioritet bilo finale. Što se tiče finala, utakmica je bila izjednačena, gde su naše dve tri greške presudile meč i pobednika. Okrećemo se sad novim turnirima, krajem godine nas čeka Svetsko prvenstvo, na to sada stavljamo fokus“, rekao je Bogdan Marojević.

 

Na prvim Evropskim igrama održanim u Bakuu 2015, Tim Srbija osvojio je ukupno 15 medalja, dok su na II Evropskim igrama u Minsku 2019. naši sportisti osvojili 6 odličja.