Izložba Olimpijskog komiteta Srbije „Put pravih vrednosti“ u Zaječaru

Parallax Leaf - OKS

Na lokalitetu Feliks Romulijana, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine u 13.00 časova, biće svečano otvorena izložba Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom „Put pravih vrednosti“. Postavka će biti izložena do 6. maja ove godine.

 

Izložba „Put pravih vrednosti“ u Zaječaru

 

Izložbu će otvoriti džudistkinja Andrea Stojadinov, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i direktor Narodnog muzeja Zaječar Vujadin Milošević.

 

Izložba „Put pravih vrednosti“ ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas, sa osvrtom na društveni kontekst i prilike u zemlji.

 

Na Izložbi će biti predstavljen nastanak olimpizma u našoj zemlji, kao i hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim olimpijskim igrama od 1912. do 2020. godine, sa podacima o samim Igrama, društvenim okolnostima koje su ih pratile, i članovima naših delegacija, kao i manje poznate zanimljivosti u vezi s Igrama.

 

Izložba „Put pravih vrednosti“ je veoma uspešno predstavljena publici u Beogradu i Zrenjaninu tokom 2021. godine, u Požarevcu 2022. godine, u Kragujevcu i Novom Sadu 2o23. godine i u Smederevskoj Palanci i Kruševcu ove godine.

 

Organizacija: Olimpijski komitet Srbije i Narodni muzej Zaječar

Autor: Nataša Janković

Lokacija: Feliks Romulijana

Otvaranje izložbe: 04.04.2024. u 13:00h

Podrška: Sufinansirano sredstvima programa Evropske unije Erasmus+ i Olimpijske solidarnosti