Bokseri Natalia Šadrina i Vakid Abasov ispunili norme za Olimpijske igre u Parizu i obezbedili sigurne nove medalje za Srbiju na Evropskim igrama!

Parallax Leaf - OKS

Bokseri Natalia Šadrina i Vakid Abasov plasmanom u polufinale Evropskih igara ispunili su norme za Olimpijske igre u Parizu 2024. i obezbedili sigurne nove medalje za Srbiju na ovom takmičenju. Šadrina je u četvrtfinalu u težinskoj kategoriji do 60 kg savladala Saru Beram iz Hrvatske, dok je Abasov u četvrtfinalnoj borbi kategorije do 71 kg trijumfovao nad takmičarom iz Jermenije Madojanom Gurgenom. 

 

Natalia Šadrina i Vakid Abasov
Natalia Šadrina

 

Natalia Šadrina pobedila je jednoglasnom odlukom sudija u veoma neizvesnoj četvrtfinalnoj borbi kategorije do 60 kg protiv takmičarke iz Hrvatske Sare Beram. Ovom pobedom, Šadrina je ispunila normu za Olimpijske igre Pariz 2024 i obezbedila Srbiji prvu medalju u boksu na Evropskim igrama u Poljskoj.

 

Do kraja nisam shvatila šta se desilo, u šoku sam. Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na ovom takmičenju, mnogo sam srećna što mi se ukazala ta prilika, za ovo sam se spremala godinama. Nisam još u potpunosti svesna šta sam uspela da postignem ovde, ali očekuju me još polufinale i finale, tako da idemo dalje istim tempom“, izjavila je Natalia Šadrina.

 

Natalia Šadrina i Vakid Abasov
Vakid Abasov

 

Vakid Abasov u četvrtfinalu u kategoriji do 71 kg protiv boksera iz Jermenije Madojana Gurgena posle podeljenog mišljenja sudija proglašen je za pobednika. Tako je Abasov ispunio normu za Olimpijske igre i jedanaestu medalju za Srbiju na ovom takmičenju.

 

Ostvarili smo svoj cilj, osvojili smo licencu za odlazak na Olimpijske igre, samim tim smo uzeli medalju na Evropskim igrama. Posle evropske i svetske medalje koje smo osvojili u boksu, stigao je red da se kvalifikujemo i na Olimpijske igre. Nadam se da nećemo stati na ovom koraku, da ćemo otići korak dalje, očekujem plasman u finale i naravno odlazak na Olimpijske igre i osvajanje medalje”, rekao je selektor muške bokserske reprezentacije, Milan Piperski.

 

Nina Radovanović

 

Nina Radovanović nije uspela da izbori polufinale Evropskih igara, pošto je u kategoriji do 50 kg poražena od strane Italijanke Đordane Sorentino posle podeljenog mišljenja sudija.

 

Natalia Šadrina i Vakid Abasov
Omer Ametović

 

Omer Ametović poražen je u četvrtfinalu kategorije do 51 kg od strane boksera iz Velike Britanije Kiaran Bredli Mekdonalda.

 

Nisam uspeo da se kvalifikujem na Olimpijske igre, dao sam sve od sebe, borio sam se časno za svoj grb koji nosim. Borba je bila sjajna i siguran sam da će mi ovo iskustvo značiti. Idemo dalje, treniramo, čekaju me nova takmičenja“, izjavio je Omer Ametović.

 

Aleksej Šendrik

 

Bokser Aleksej Šendrik zaustavljen je u četvrtfinalu u kategoriji do 63.5 kg izgubivši u borbi protiv takmičara iz Mađarske Ričarda Kovača.

 

Naša predstavnica u tekbolu Anastasija Lemajić izgubila je prvi meč u grupi od protivnice iz Austrije Andree Zomer, dok je u drugom meču odnela pobedu nad hrvatskom takmičarkom Antonijom Vranić. U poslednjem meču grupne faze takmičenja, Anastasija je poražena od strane Lujze Žanet Janiček iz Mađarske i tako je završila svoj nastup u singlu na Evropskim igrama.

 

Triatlonac Ognjen Stojanović zauzeo je 36. mesto u konkurenciji od 58 takmičara završivši trku u vremenu 1:50:44.

 

Naša takmičarka u badmintonu Marija Sudimac izgubila je treći meč u grupi od protivnice iz Češke Tereze Svabikove i tako završila svoj nastup na ovom takmičenju.

 

Streljački miks tim koji čine Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojio je 6. mesto u kvalifikacijama discipline puška-trostav 50m, dok je naš par Andrea Arsović/Milenko Sebić zauzeo 17. mesto.