Bronza za Radmilu Zagorac na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova

Parallax Leaf - OKS

Bronza za našu Radmilu Zagorac na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova! U subotu,  28. maja 2022. godine, u Tirani je počelo jubilarno 100-to prvenstvo Evrope za seniore u dizanju tegova u organizaciji Evropske federacije za dizanje tegova. Na takmičenju učestvuje 39 zemalja.

 

Radmila Zagorac na postolju

 

Naša reprezentativka, Radmila Zagorac, u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, nastupala je u kategoriji do 45 kilograma i osvojila je tri bronzane medalje – u disciplinama trzaj, u disciplini izbačaj, kao i u totalu.

 

Posle prošlogodišnjeg velikog uspeha i osvojenog prvog mesta na takmičenju za juniorke u dalekom Rovanijemiju, Radmila nastavlja da ređa uspehe. Posebna čast je činjenica da je medalje uručio ambasador republike Srbije u Albaniji, njegova ekselencija Slobodan Vukčević.

 

Radmila Zagorac na postolju sa ambasadorom Srbije

 

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova održava se od 28. maja do 5. juna 2022. godine u glavnom gradu Albanije, Tirani.

 

Našu reprezentaciju predstavljaju dvoje takmičara. Pored Radmile Zagorac koja je osvojila bronzu u težinskoj kategoriji do 45kg, Srbiju će predstavljati i Tamaš Kajdoči u kategoriji preko 109 kilograma.Naše takmičare na ovom prvenstvu predvodi nacionalni selektor Zoran Pantelić i njegov asistent Ervin Rožnjik.

 

 

Radmila je nastupila prvog dana takmičenja i odmah ostvarila sjajan rezultat, a Tamaš će nastupiti poslednjeg dana takmičenja (nedelja, 5. jun 2022.) od 16.00 časova.