„DDOR Olimpijska staza“ donela duh Olimpijskih igara u Pirot

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa kompanijom DDOR Osiguranje i uz podršku grada Pirota organizovao „DDOR Olimpijsku stazu“. Ovo takmičenje koje je imalo za cilj promociju olimpijskih vrednosti, okupilo je više od 300 učesnika. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade, a DDOR osiguranje je predalo donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnoj školi „Dušan Radović“ iz sela Temska radi unapređenja nastave fizičkog vaspitanja.

 

Današnjem događaju prisustvao je Zoran Pančić, dvostruki osvajač olimpijskih odličja. Pančić je veslao u paru sa Miloradom Stanulovim i zajedno su osvojili srebrnu medalju na Igrama u Moskvi 1980. godine, kao i bronzu u Los Anđelesu 1984.

 

Nagrade najuspešnijim učesnicima uručio  je Zoran Lazarević, menadžer ekspoziture Pirot DDOR osiguranje.

 

 

Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

 

Legendarni veslač Zoran Pančić je pozdravio sve učesnike „DDOR Olimpijske staze“ pred početak događaja.

– Drago mi je što sam danas sa Vama u Pirotu, gradu za koji me vežu mnoge divne uspomene. Moj ceo život vezan je takođe za olimpijski pokret i kompaniju DDOR osiguranje u kojoj sam proveo svoj radni vek i time je radost još veća. Drago mi je što vidim veliki broj najmlađih učesnika danas sa nama i nadam se da su među Vama budući olimpijci koji će nam jednog dana donositi mnogo radosti. Uživajte u današnjem danu– rekao je Pančić u svom obraćanju.

 

 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika grada Pirota zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i kompaniji DDOR osiguranje za organizaciju događaja i istakao da će grad Pirot uvek podržati događaje koji promovišu istinske sportske vrednosti.

– Drago nam je što imamo priliku da ugostimo veliki broj učesnika današnje “DDOR Olimpijske staze” i da kao grad pružimo podršku promociji olimpijskih vrednosti. Grad Pirot i Olimpijski komitet Srbije imaju dugogodišnju tradiciju saradnje i organizacije događaja, na to smo jako ponosni. Iz našeg grada uvek ćemo poslati poruku podrške ideji olimpizma i želimo sreću srpskim sportistima koje uskoro očekuju Olimpijske igre u Tokiju – istakao je Miloš Colić.

 

 

Gospodin Zoran Lazarević, menadžer ekspoziture DDOR osiguranja u Pirotu, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima, Olimpijskom komitetu Srbije i svom Gradu Pirotu.

– Odavno nismo imali ovako veličanstven događaj posvećen sportu u našem Pirotu. Čini mi veliku čast što sam ispred liderske kompanije u industriji – DDOR osiguranja, bio u prilici da dodelim priznanja pobednicima koji su se svesrdno trudili da osvoje medalje, jer osvajati olimpijske medalje nije lak zadatak. Kao i današnje takmičare, naša kompanija prati hrabre sportiste i pruža podršku kao Zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije deleći sa njima vrednosti poput poštovanja, upornosti, posvećenosti, odgovornosti. Danas smo predali i sportske rekvizite školi „Dušan Radović“ i obezbedili bolji kvalitet nastave za decu. Uveren sam da ćemo biti ponosni na naše najmlađe sugrađane u budućnosti i pratiti možda baš njih na Olimpijske igre. – istakao je gospodin Lazarević.

 

 

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Zoran Lazarević uručio je sportske rekvizite Osnovnoj školi „Dušan Radović“ iz sela Temska radi unapređenja nastave fizičkog vaspitanja.

 

Donaciju je primila direktorka škole Nataša Branković uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i napomenu da su sigurni da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovoj školi.

 

 

Uspeh treće „DDOR Olimpijske staze“ u Pirotu uz učešće više od 300 takmičara, uprkos kiši koja je povremeno padala, i dvostruko toliko navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Tokiju. U Pirotu je takođe ostvaren rekordan broj bodova koje su takmičari osvojili.

 

„DDOR Olimpijska staza“ prethodno je organizovana u Vršcu i Užicu, a sa događajem u Pirotu okupila je ukupno preko 1300 takmičara. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele nacionalni Olimpijski komitet i DDOR osiguranje.