Fondacija Balkan Bet uručila donaciju Ženskom centru Užice

Parallax Leaf - OKS

Fondacija Balkan Bet uručila je donaciju organizaciji Ženski centar Užice što je prva u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje će tokom olimpijske godine sprovesti u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije. U ime Fondacije Balkan Bet, ček je uručila reprezentativka Srbije u džudou Milica Nikolić, a događaj je svojim prisustvom podržao i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

 

foto: Dragan Karadarević

 

Dobra saradnja sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo nalazi se visoko na našoj listi prioriteta i u skladu sa tim, CSR aktivnosti su usmerene na realizaciju projekata koji za cilj imaju dobrobit lokalne zajednice. Donacijom starih uniformi za reciklažu dajemo doprinos očuvanju životne sredine, a kupovinom proizvoda koje proizvodi Ženski centar Užice podržavamo rad socijalnog preduzeća i pomažemo zapošljavanje žena iz ranjivih grupa. Posebno nam je drago što je ovo prva aktivnost koju realizujemo pod okriljem Fondacije Balkan Bet koja je nedavno osnovana sa ciljem da objedini sve humanitarne aktivnosti koje sprovodi naša kompanija ”, rekla je Jelena Stančić, menadžerka korporativnih komunikacije kompanije Balkan Bet.

 

Šta ova donacija znači za Ženski centar Užice pojasnila je Marina Tucović, predsednica Upravnog odbora Organizacije: „Na naše veliko zadovoljstvo Fondacija Balkan Bet prepoznala je Ženski centar Užice kao organizaciju sa kojom želi da otpočne svoj donatorski rad i na taj način nas podrži. Posebna čast je što nas je posetila reprezentativka Milica Nikolić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. Ova donacija izuzetno je važna za održivost usluga koje pružamo u zajednici. Naša organizacija postoji već četvrt veka i sa tog aspekta ovo je veliko priznanje i podstrek da istrajemo  u stvaranju promena, prvenstveno na nivou naše lokalne zajednice”.

 

Uručenju donacije prisustvovao je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković koji se obratio prisutnima.

Ugovor o generalnom sponzorstvu sa kompanijom Balkan Bet potpisali smo u novembru prošle godine. Veoma smo srećni što se naša institucionalna saradnja sada proširuje. Uključujemo i naše sportiste kroz saradnju sa Fondacijom Balkan Bet, koja će sprovesti puno lepih i društveno korisnih aktivnosti, a prva u nizu je upravo ova donacija Ženskom centru Užice. Očekujemo mnogo od ove saradnje, želja nam je da kroz ovakve zajedničke inicijative radimo za dobrobit društva.

Pozicija žena u sportu je izuzetno važna i aktuelna tema u međunarodnom olimpijskom pokretu i sportu generalno, a ovo je jedan od načina kako mi sprovodimo misiju i cilj koji su zadati od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Takođe, mi ovaj cilj ostvarujemo i kroz rad komisije Olimpijskog komiteta Srbije „Žene i sport“, izjavio je gospodin Maljković ispred OKS-a.

 

U ime Fondacije Balkan Bet, donatorski ček simbolično je uručila džudistkinja Milica Nikolić, koja je tom prilikom izjavila: „Srećna sam što mogu da podržim jednu ovakvu inicijativu koja podstiče osnaživanje svih žena u društvu. U sportu sam koji pre svega važi za muški sport, ali mislim da smo moje koleginice i ja uspele da pokažemo da smo podjednako snažne i sposobne kao i muškarci. Žene su napravile iste, možda čak i veće rezultate od muškaraca kako u mom sportu, tako i u drugim borilačkim sportovima. Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije i Fondaciji Balkan Bet na pozivu da učestvujem u ovoj divnoj akciji. Sa velikim zadovoljstvom sam se priključila ovoj akciji i odvojila deo svog vremena, a nadam se da ćete i vi odvojiti svoje vreme i energiju da bodrite mene i moje koleginice na Olimpijskim igrama u Parizu”.

 

Kroz društveno odgovornu aktivnost koju je Fondacija Balkan Bet sprovela u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije u Užicu, promovisan je jedan od ciljeva olimpijskog obrazovanja, održivost i zaštita životne sredine. Aktivnosti koje promovišu preostala četiri cilja, uzajamno poštovanje koje podrazumeva fer-plej i nediskriminaciju na bilo kojoj osnovi, fizička aktivnost i promocija zdravog načina života, formiranje moralnog karaktera i poezija, muzika i umetnost povezane sa sportom, biće realizovane do kraja 2024. godine.