Milenko Sebić osvojio bronzanu medalju na Igrama u Tokiju

Parallax Leaf - OKS

Strelac Milenko Sebić obradovao je Srbiju osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, ukupno pete za našu zemlju na ovom takmičenju.

 

Sebić je osvajanjem 4. pozicije u kvalifikacijama u disciplini MK puška trostav na 50m izborio priliku da se u finalu nadmeće za olimpijsko odličje, i tu priliku iskoristio na najbolji način.

 

U izuzetno zanimljivom finalu Sebić je uspeo da puca bolje od takmičara iz Hrvatske, Belorusije, Ukrajine i Norveške, što je bilo dovoljno za osvajanje bronzanog odličja.

Zlato je osvojio strelac iz Kine, dok je srebro osvojio Ruski takmičar. Odmah nakon osvajanja medalje Sebić je izjavio da je svestan uspeha, i da je uživao u momentu dodele medalje.

– Posle Rija sam imao veoma težak period jer sam bio spreman za finale, ali nisam tada uspeo da osvojim medalju. Poslednjih pet godina sam se spremao za Tokio i to je urodilo plodom. Prezadovoljan sam jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju. Uživao sam u momentu i bio svestan osvajanja medalje. Izborio sam se danas za ulazak u finale, u finalu je sve krenulo od nule i počela je nova borba. Bilo mi je malo lakše jer sam se rasteretio, i bio spreman za sve što me čeka. Verovatno još do kraja nisam svestan da sam osvojio olimpijsku medalju, ali sam prezadovoljan. Znao sam da u odlučujućem metku Norvežaninu bežim za 0.7 krugova i maksimalno sam se skoncentrisao da taj hitac bude onaj pravi. Medalju posvećujem našoj preminuloj koleginici Bobani Veličković Momčilović – emotivno je završio Sebić.

 

Pre Sebića medalju za Srbiju takođe je osvojio strelac Damir Mikec (srebro), kao i Tijana Bogdanović (bronza), Milica Mandić (zlato) i reprezentacija Srbije u basketu 3×3 (bronza).