Poseta Morinari Wattanabe

Morinari Vatanabe, član MOK – a i predsednik Svetske gimnastičke federacije posetio Olimpijski komitet Srbije

Parallax Leaf - OKS

Danas je Olimpijsku kuću posetio gospodin Morinari Vatanabe, član Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske gimnastičke federacije u sklopu svoje posete Srbiji. Gospodin Vatanabe je došao u prisustvu delegacije Gimnastičkog saveza Srbije koju su sačinjavali Snežana Lakićević, član Saveta FIG; Saša Veličković, predsednik Gimnastičkog saveza Srbije i Geza Mikeš, generalni sekretar GSS.

Poseta Morinari Wattanabe

Gospodina Vatanabea i delegaciju GSS ugostili su član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i član IO Olimpijskog komiteta Srbije Nenad Lalović; predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković; potpredsednik Žarko Zečević; generalni sekretar Đorđe Višacki; predsednica komisije OKS „Žene i sport“ Milena Reljin i sportski direktor Sonja Vasić. Sastanak je održan u veoma konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi i najviše se razgovaralo o razvoju gimnastike u Srbiji.

Konkretne teme o kojima se razgovaralo su unapređenje infrastrukture gimnastičkih sportova, unapređenje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, opremanje postojećih gimnastičkih centara sa sertifikovanom gimnastikom opremom i mogućnost doniranja sportske opreme gimnastičkim klubovima u Srbiji.

Ovom prilikom, predsednik Maljković uručio je gospodinu Vatanabeu poklon ručni rad ćirilično pismo u drvenom duborezu u znak sećanja na posetu Srbiji i sa željom da gimnastički sport u našoj zemlji u budućnosti ostvari mnogo veće uspehe nego do sada.