Odbojkaši Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Kvalifikacioni turnir u odbojci za muškarce za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. održava se u Japanu, Kini i Brazilu od 30. septembra do 8. oktobra 2023. godine. Na ovom takmičenju, 24 najbolje selekcije sveta će se nadmetati za 6 olimpijskih kvota.

 

Odbojkaši Srbije
foto: OSS

 

Gradovi Tokio, Sijan i Rio de Žaneiro domaćini su kvalifikacionog turnira za OI Pariz 2024 koji će trajati od 30. septembra do 8. oktobra. Dvadeset četiri selekcije koje učestvuju na ovom turniru raspoređene su u tri grupe od po osam. Svaki tim u svakoj grupi će se suočiti jedan sa drugim, a prva dva tima u svakoj grupi će osvojiti kvotu za Pariz 2024.

 

Mušku odbojkašku reprezentacije Srbije na ovom turniru čini 14 sjajnih odbojkaša.

 

Tehničari: Vuk Todorović i Aleksa Batak

 

Korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić

 

Libera: Milorad Kapur i Miloš Krsteski

 

Blokeri: Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Nemanja Mašulović i Aleksandar Nedeljković

 

Primači: Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić i Pavle Perić

 

Odbojkaši Srbije će u 1. kolu, u subotu, 30. septembra, igrati protiv Turske od 6.00 časova po našem vremenu. Srbija će u 2. kolu, u nedelju, 1. oktobra, igrati protiv Tunisa od 6.00 časova po našem vremenu, a u 3. kolu, u utorak, 3. oktobra, protiv Egipta od 6.00 časova po našem vremenu. U 4. kolu, u sredu, 4. oktobra, Srbija će igrati protiv Finske od 6.00 časova po našem vremenu, a u 5. kolu, u petak, 6. oktobra, protiv Japana od 12.25 časova po našem vremenu. Srbija će u 6. kolu, u subotu, 7. oktobra, igrati protiv SAD od 9.00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 8. oktobra, protiv Slovenije od 9.00 časova po našem vremenu.