Održan završni koordinacioni sastanak pred Mediteranske igre Oran 2022

Parallax Leaf - OKS

Danas je u beogradskom hotelu Hilton održan završni koordinacioni sastanak sa nacionalnim granskim sportskim savezima pred Mediteranske igre u Oranu 2022 u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Završni koordinacioni sastanak, MI Oran 2022

 

Na početku sastanka, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije Sonja Vasić pozdravila je sve učesnike sastanka i zahvalila se predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza na saradnji i na pomoći da se sve neophodne obaveze ispune pred početak takmičenja i u rokovima koje je postavio Organizacioni komitet. Vasić je iskoristila priliku da sportistima i njihovim trenerima poželeli pre svega dobro zdravlje i mnogo uspeha na sportskim takmičenjima.

 

Sonja Vasić, sportska direktorka OKS

 

Prezentaciju sa svim neophodnim informacijam koje se tiču finalnog plana puta, akreditacija, smeštaja, organizacije života u Mediteranskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i svih ostalih pojedinosti vezanih za Igre u Organu ispričala je Nataša Janković, šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za Mediteranske igre u Oranu. Nataša Janković je predstavila i tim Olimpijskog komiteta Srbije koji će biti na raspolaganju našim sportistima i trenerima tokom boravka naše delegacije u Alžiru, nakon čega se prisutnim predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza obratio predsednik Zdravstvene komisije OKS prof. dr Dragan Radovanović koji je izneo informacije koje se tiču mera zaštite od infekcije izazvane virusom Covid 19, a kojie će biti na snazi tokom boravka i takmičenja na Mediteranskim igrama.

 

Nataša Janković, šef Misije OKS za Mediteranske igre Oran 2022

 

U svom izlaganju, dr Radovanović je predstavio medicinski tim koj e ć pratiti naše sportiste u Alžiru, kao i medicinske usluge koji će biti na raspolaganju članovima našeg Tima tokom trajanja Mediteranskih igara.

 

Koordinacioni sastanak za Mediteranske igre Oran 2022

 

Na sastanku su bili prisutni i predstavnici Anti doping agencije Srbije i Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta koji su, svako u svom segmentu, učestvovali u pripremi nastupa naše ekipe na Mediteranskim igrama.

 

 

Prethodnica Misije putuje za Oran u ponedeljak, 20. juna 2022. godine kako bi osigurala da 151 srpskih sportista po dolasku u Mediteransko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za kvalitetno nadmetanje i ostvarivanje dobrih rezultata.