Održana završna konferencija Evropske nedelje sporta

Parallax Leaf - OKS

Održana je završna konferencija Evropske nedelje sporta od 12. do 13. maja. 2022. godine na Paliću uz prisustvo partnera i predstavnika gradova učesnika ove manifestacije.

 

Božidar Maljković sa predstavnicima gradova i opština, završna konferencija Evropske nedelje sporta na Paliću

 

Prilikom otvaranja konferencije prisutnima se obratio Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je  istakao  da je tokom Evropske nedelje širom naše zemlje organozovano preko 80 događaja tokom kojih je više od 20 000 učesnika bilo aktivno.

Cilj nam je bio da što više ljudi motivišemo da se bave bilo kojim vidom fizičke aktivnosti i da budu aktivni i upravo zahvaljujući vama, našim partnerima godinama i uspevamo u tome!

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradova Zaječara, Pirota i Sombora, kao i opštine Aranđelovac i Knjaževac koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti tokom Evropske nedelje sporta i na taj način motivišu svoje sugrađane da budu aktivni. Takođe, konferenciji su prisustvovali i partneri ispred Saveza za školski sport Srbije i Beogradskog trkačkog kluba.

Učesnici konferencije su imali priliku da razmene međusobna iskustva i znanja u cilju nastavka promocije zdravog i aktivnog života širom Srbije. Takođe, tokom ova dva dana organizovane su različite tim bilding aktivnosti za sve učesnike.

 

Dobitnici plaketa na završnog konferenciji Evropske nedelje sporta na Paliću sa predsednikom i generalnim sekretarom OKS, Božidarom Maljkovićem i Đorđem Višackim

 

Konferencija je završena dodelom zahvalnica koje su partnerima uručili predsednik OKS, Božidar Maljković i generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki.

 

Tim bilding za učesnike, Evropska nedelja sporta na Paliću

 

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.  Evropska nedelja sporta se tradicionalno obeležava širom Evrope od 23. do 30. septembra. Nacionalni koordinatori za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.