Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 obezbedila vizu za Olimpijske igre!

Parallax Leaf - OKS

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 kao prvoplasirana na FIBA3x3 svetskoj rang-listi obezbedila je vizu za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Naši basketaši su šestostruki šampioni sveta i petostruki prvaci Evrope.

 

reprezentacija Srbije u basketu 3x3

 

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 u ovoj godini osvojila je šampionske titule svetskih i evropskih prvaka i još jednom dokazala da je Srbija velesila u basketu 3×3.

 

Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković su najpre na Svetskom prvenstvu u Beču pokazali dominaciju. U grupi su pobedili Madagaskar, Francusku, Nemačku i Brazil, u četvrtfinalu Austriju, u polufinalu Letoniju i konačno, u borbi za zlato, SAD sa 21:19. Strahinja Stojačić proglašen je za MVP igrača, a Srbija je šesti put postala najbolja selekcija sveta.

 

Samo tri meseca kasnije, reprezentacija Srbije u basketu 3×3 u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, predvođena selektorom Markom Žderom, bila je najbolja na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu. Odigrali su pet utakmica i postigli pet trijumfa. Savladali su Austriju, Izrael, Holandiju, Letoniju i u finalu Litvaniju sa 22:20. Ponovo je Strahinja Stojačić poneo epitet najboljeg igrača, a Srbija je peti put zaredom odbranila šampionsku titulu.

 

Na prethodnim Olimpijskim igrama održanim u Tokiju 2020, reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je bronzanu medalju.