Reprezentativci Srbije u biciklizmu osvojili dve kvote za Olimpijske igre Pariz 2024!

Parallax Leaf - OKS

Reprezentativci Srbije u biciklizmu osvojili su dve kvote, jednu mušku i jednu žensku, za drumski biciklizam na osnovu UCI svetske rang liste nacija, koje im daju pravo na učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Reprezentativci Srbije u biciklizmu

 

Svetska biciklistička federacija (UCI) potvrdila je da su, svojim rezultatima u proteklom periodu, srpski biciklisti osvojili dve kvote za drumski biciklizam za Olimpijske igre u Parizu 2024. Po prvi put u istoriji i u ženskoj konkurenciji, jer Srbija nikada nije imala predstavnicu u biciklizmu na Olimpijskim igrama.

 

Predsednik Biciklističkog saveza Srbije profesor Radomir Pavlović istakao je da je ovo istorijski uspeh ostvaren velikim zalaganjem i talentom srpskih reprezentativaca.

 

Pre svega do ovoga se došlo sjajnom strategijom, planiranjem direktora reprezentacije Marka Sudarića, koji je poput šahovskog velemajstora vukao poteze, slao takmičare na trke koje su nam donosile najveći broj bodova potrebnih za ispunjenje Olimpijske norme. Verovao sam u njega, u odluku da se učestvuje u dalekoj Australiji na Svetskom prvenstvu što nam je ispraznilo kasu, ali je predstavljalo i odskočnu dasku za Pariz. Od srca čestitam i njemu i svim biciklistima, trenerima, mojim saradnicima na ovom neverovatnom rezultatu jedne male biciklističke nacije – izjavio je Pavlović.

 

Odluku o tome ko će predstavljati Srbiju u biciklizmu na Olimpijskim igrama u Parizu odrediće stručni štab na osnovu rezultata i forme takmičara do OI.