Predsednik OKS Božidar Maljković svečano uručio nagradu Tijani Bošković za najuspešniju sportistkinju u timskim sportovima u 2022. godini

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković zajedno sa generalnim sekretarom Đorđem Višackim, ugostili su danas u Olimpijskoj kući najbolju odbojkašicu sveta, Tijanu Bošković. Tijani je ovom prilikom predsednik Maljković svečano uručio nagradu za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu. 

 

„Da bi neko bio najbolji srpski sportista, prvo mora da bude najbolji na svetu!“

 

Tijana Bošković i Božidar Maljković

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je Tijani Bošković svečano uručio nagradu za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu. Tom prilikom, predsednik Maljković je istakao: „Nikola Bošković, veliki darodavac Hilandara, otac Ruđera Boškovića, rođen je u mestu Orahov do pored Trebinja. Danas, narod koji tako brižno čuva Hilandar, ima najbolju odbojkašicu na planeti, koja se gle čuda preziva upravo Bošković, i rođena je baš u Trebinju. Rekao sam od prvog dana kada sam došao u ovu kuću da će vrata Olimpijskog komiteta uvek biti otvorena i da smo servis u funkciji vrhunskog sporta. Kada je reč o šampionki Tijani, svi smo jednoglasni kada je izbor u pitanju, nije bilo dileme.

To govori veliku stvar za jednog sportistu. Ona je vrhunski igrač, vrhunska odbojkašica iz dva razloga. Prvi, ima takozvanu obaveznu igru, ima dobru odbranu, i, naravno, u napadu ima kreaciju koju nema niko od svih koji su igrali odbojku. Iza nje stoji jedna moćna, dobro organizovana organizacija, na čelu sa Gajićem i sa Kneževićem. Odbojka je sport najkolektivniji u svim kolektivnim sportovima, gde u jednom deliću sekunde, Tijana mora da donese odluku gde da plasira svojom ubojitom rukom, i uvek, senzorskom preciznošću, pogodi tamo gde nema odbrane. To je odlika svih šampiona, svih velikih igrača. Čekamo još bolju Tijanu na Olimpijskim igrama u Parizu i medalju koja svima nama puno znači.

Ne postoji bolja potvrda našeg uspešnog rada, pri čemu mislim i na Olimpijski komitet Srbije i na državnu administraciju. Sve u svemu, da neko danas bio najbolji srpski sportista, on prvo mora biti najbolji na svetu.

 

Tijana Bošković
Tijana Bošković

 

Tijana Bošković se zahvalila predsedniku Maljkoviću i Olimpijskom komitetu Srbije na ovoj nagradi izjavivši: „Nije prvi put da ženska odbojkaška reprezentacija i ja lično dobijamo priznanje, ali svaki put osećam istu čast i, naravno, srećna sam zbog ovoga. Posle fantastičnih rezultata u 2022. godini, zaključujemo godinu sa ovom nagradom. Svakako da smo izuzetno motivisani svaki put da igramo za Srbiju i nadam se da ćemo i narednih godina osvajati medalje i da ćemo se opet družiti već sledeće godine“.

 

Tijana Bošković i Đorđe Višacki

 

Od ove godine, a nakon izmena u Pravilniku o priznanjima Olimpijskog komiteta Srbije, Izvršni odbor je uveo novu kategoriju, a to je trofej za najuspešnijeg sportistu ili sportistkinju u timskim sportovima. Prvu titulu u novoj kategoriji Olimpijskog komiteta Srbije ponela je naša najbolja odbojkašica Tijana Bošković. Ona je lider odbojkaške reprezentacije Srbije i najbolja korektorka planete.  Tijana Bošković je vodila našu selekciju do obrane titule na Prvenstvu sveta u Holandiji i Poljskoj. Na ovom takmičenju, naša najbolja odbojkašica je proglašena za MVP-ija, baš kao i pre četiri godine u Japanu.