Toyota Srbija i Olimpijski komitet Srbije organizovali trening bezbedne vožnje za sportiste Srbije

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Toyota Srbija, zvanično vozilo Olimpijskog tima Srbije, organizovali su trening bezbedne vožnje za sportiste Srbije, strelca Milenka Sebića, atletičara Strahinju Jovančevića i kajakaša Branka Lagundžića, i članove OKS u okviru Nacionalne vozačke akademije (NAVAK) u Subotištu. Ovaj trening obavlja se kroz niz teorijskih i praktičnih vežbi, a namenjen je vozačima koji prelaze umerene kilometraže i koji koriste automobil uglavnom za prevoz od kuće do posla.

 

 

Početni trening bezbedne vožnje izvodi se sa ciljem prepoznavanja i izbegavanja kritičnih situacija u saobraćaju. Trening se sastoji od teorijskog i praktičnog dela. Praktični deo se odvija na trkačkoj stazi Nacionalne vozačke akademije, kao i na različitim vozačkim poligonima i simulatorima.

 

 

Tokom treninga, svi učesnici su imali priliku da probaju i nauče različite manevre prilikom vožnje u kritičnim situacijama (kočenje pri malim i velikim brzinama, izbegavanje prepreka na klizavom putu i pri povećanoj brzini, simulacija prevrtanja automobila na krov, simulacija čeonog sudara…).

 

 

Na samom početku treninga, sportiste i članove Olimpijskog komiteta Srbije pozdravili su PR kompanije Toyota Srbija, gospodin Aleksandar Andrić i koordinator marketinških aktivnosti OKS, Dejan Kozlina, koji su tom prilikom istakli važnost edukacije svih učesnika saobraćaja o bezbednoj vožnji.

 

 

Jedan od sportista koji su danas imali priliku da prođu obuku u okviru Nacionalne vozačke akademije, strelac Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara Tokio 2020, istakao je: „Jedno vrlo zanimljivo iskustvo danas na NAVAK-u. Nikad nisam učestvovao u ovakvoj vrsti obuke, smatram da je veoma korisna i da bi svaki čovek trebao da prođe kroz ovako nešto. Vozim od 2004. godine i nikada se nisam susreo sa ovakvim situacijama, a koje su realne i mogu da se dogode svakodnevno. Mnogo mi je drago što sam došao da posetim ovu vrstu obuke zato što ću sad sigurno drugačije razmišljati, drugačije se pronašati na putu i biti mnogo pametniji nego do sada“.

 

Olimpijski komitet Srbije i kompanija Toyota Srbija po treći put zajednički organizuju trening bezbedne vožnje za sportiste i članove Olimpijskog komiteta Srbije.