Učesnici projekta „Međunarodne ulične igre“ u poseti Olimpijskom komitetu Srbije

Parallax Leaf - OKS

Olimpijsku kuću danas su posetili učesnici projekta „Međunarodne ulične igre“. Mladi iz Francuske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine imali su priliku da se upoznaju sa bogatim sportskim nasleđem Srbije i da razgovaraju sa sportskom direktorkom OKS, Sonjom Vasić.

 

 

Učesnici projekta „Međunarodne ulične igre“ danas su imali priliku da učestvuju u ,,Razgovoru sa šampionom“ Sonjom Vasić, osvajačicom bronzane olimpijske medalje u košarci 2016. godine, sadašnjom sportskom direktorkom OKS.

 

Sonja je sa njima podelila kako su za nju izgledale Igre u Riju, ali i kakav je osećaj biti na postolju sa bronzanom medaljom. Za ovu priliku, Sonja je donela svoju medalju, kako bi i mladi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Francuske imali priliku da bar malo uživo iskuse duh Igara.

 

Nakon Rija, Sonja Vasić je bila deo i Tima Srbija na Igrama u Tokiju, kada je zajedno sa Filipom Filipovićem na Ceremoniji otvaranja Igara nosila zastavu Srbije. Ona je istakla da je to momenat koji se pamti ceo život, i da joj je drago da danas ima priliku da podeli bar deo ove lepe priče.

 

Na kraju je podelila kako izgledaju pripreme za Igre iz ugla sportiste, a kako sa druge strane terena, iz ugla Šefa misije Tima Srbija za OI Pariz 2024.

 

,,Sport je jako važan, i doneće vam mnogo lepih stvari u životu, mnogo poznanstava, i mnogo prijatelja, i sve to ostaje za ceo život“ – poručila je Sonja Vasić.

 

Nakon „Razgovora sa šampionom“, učesnici projekta su imali priliku da se upoznaju sa simbolima Igara i olimpijskim vrednostima kroz ,,Olimpijsku vežbanku“, ali i da se oprobaju u sportsko-edukativnim aktivnostima.