Vaterpolisti Srbije brane zlato osvojeno u Riju

Parallax Leaf - OKS

Dileme više nema. Vaterpolo reprezentacija Srbije braniće u Tokiju zlatnu medalju osvojenu u Riju pre pet godina.

 

U polufinalnoj utakmici protiv Španije viđena je prava drama, ali su momci tima koji nas već decenijama raduje svojim uspesima uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Srbija je bila bolja rezultatom 10:9.

 

Vaterpolisti Srbije pobedili su u uzbudljivoj završnici Špance i izborili se za priliku da odbrane najsjajnije olimpijsko odličje. Kakva bi to kruna generacije bila, i amanet momcima koji će u budućnosti u bazenu braniti boje Srbije.

 

Kapiten Filip Filipović doneo je pobedu našoj zemlji i emotivno započeo svoje izlaganje nakon plasmana u finale.

Veoma je sve emotivno. Prošli smo jedan težak period, ne samo za vreme ovog turnira, nego uopšte… Cela ova generacija se oprašta za 32 minuta. Ta 32 minuta poslednja nismo mogli da poželimo bolja, nego u finalu Olimpijskih igara. Zaista, šta reći? Hvala pre svega mladima koji su nas pogurali ko zna koji put. Hvala Mandi, Jakši, Savi, Straji… Momcima na kojima ostaje sve ovo. Hvala im jer bez njih ne bismo mi došli do izražaja – rekao je kapiten.

– Ne treba se igrati sa srpskim inatom. Pokazalo se mnogo puta kako to ispadne. Imali smo 20 i više puta priliku da vidimo u tenisu kako je to kad se igrate sa Novakovim inatom. Ne isplati se ta rabota. Pokazali smo po ko zna koji put timski duh i veru u uspeh. Ovo nije iznenađenje, ovo je samo pokazatelj da iako su neke okolnosti protiv vas, ako verujete u svoje saborce i u Boga, sve može da se desi. Nije gotovo. Ovo treba zaboraviti što pre. Treba se sad relaksirati, opustiti, isplivati i regenerisati do prekosutra. Nama je najbitnija sledeća utakmica. Cela ova priča staje u naredna 32 minuta – poručio je veliki Filip Filipović.

Vaterpolisti Srbije će za dva dana u finalu Olimpijskih igara igrati protiv Grčke.