Završen peti TreninGO izazov „Trčim za školu“, pretrčano više od 93 000 km!

Parallax Leaf - OKS

Završen je peti po redu TreninGO izazov „Trčim za školu“ koji je izazvao veliku pažnju i aktivnost građana svih uzrasta, a posebno školaraca. Izazov je osmišljen kao projekat sportsko-humanitarnog karaktera gde je svaki korisnik TreninGO mobilne aplikacije bio u mogućnosti da trčeći donira svoje kilometre nekoj od škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

 "Trčim za školu"

 

TreninGO izazov „Trčim za školu“ realizovan je u okviru Evropske nedelje sporta od strane Olimpijskog komiteta Srbije, Ministarstva sporta, Saveza za školski sport Srbije i Delegacije EU u Srbiji. Ovogodišnji Izazov zvanično je počeo 23. septembra tokom događaja „Be Active noć” u Zrenjaninu i trajao je do 31. oktobra. U Izazovu je učestvovalo 4205 korisnika aplikacije „TreninGO“ koji su trčali širom Srbije kako bi donirali svoje pretrčane kilometre nekoj od 10 škola kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

 

U ovogodišnjem Izazovu pobedila je Ekonomsko-trgovinska škola iz Smedereva koja je oborila rekord sa ukupno pretrčanih 39 739 kilometara, dok je drugo mesto osvojila Gimnazija „9. maj“ iz Niša sa pretrčanih 22 976 kilometara. Treće mesto zauzela je ETŠ „Paja Marganović“ iz Pančeva sa ukupno pretrčanih 12 202 kilometara. Evropska unija obezbedila je za sve tri škole vredne nagrade – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo i 100.000 dinara za treće mesto.

 

Sa ukupno sakupljenih 93 248 km, nema sumnje da je ostvaren cilj projekta i u potpunosti opravdan slogan Evropske nedelje sporta – „BeActive“.

 

Menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, Nataša Janković, zadovoljna je ovogodišnjim Izazovom: „Prezadovoljni smo što smo petu godinu zaredom uspeli da organizujemo TreninGO izazov Trčim za školu. Želela bih da se zahvalim našim dugogodišnjim partnerima – Savezu za školski sport Srbije i  EU Delegaciji u Srbiji. Zajedničkim snagama uspeli smo da animiramo preko 4000 učesnika koji su se okupili oko zajedničkog cilja, da pomognu jednoj od 10 škola u Srbiji da osvoje sportske rekvizite.

I ove godine đaci su bili aktivni i zajedno sa svojim nastavnicima, roditeljima i sugrađanima pretrčali su preko 90.000 km što je za svaku pohvalu. Verujem da ih je ovaj izazov zbližio i da im je bilo zabavno. Čestitam pobednicima, kao i ostalim učesnicima na fer nadmetanju. Nadam se da im se TreninGO aplikacija dopala, i da će nastaviti da je koriste i budu aktivni tokom čitave godine“.