Završna konferencija Evropske nedelje sporta održana u Sremskim Karlovcima

Parallax Leaf - OKS

Završna konferencija Evropske nedelje sporta održana je u prostorijama Karlovačke gimnazije, najstarije gimnazije u našoj zemlji, uz prisustvo predstavnika gradova i opština, učesnika ove manifestacije.

 

 

Prilikom otvaranja konferencije, prisutnima se obratila Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije. Ona je istakla da je tokom Evropske nedelje širom naše zemlje organizovano preko 160 događaja tokom kojih je više od 45 000 učesnika bilo aktivno.

 

Cilj nam je bio da što više ljudi motivišemo da se bave bilo kojim vidom fizičke aktivnosti i da budu aktivni i upravo zahvaljujući vama, našim partnerima, godinama i uspevamo u tome!” – izjavila je Nataša Janković.

 

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradova Sombora, Zrenjanina i Požarevca, kao i opštine Aranđelovac i Knjaževac koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti tokom Evropske nedelje sporta i na taj način motivišu svoje sugrađane da budu aktivni.

 

 

Učesnici konferencije su imali priliku da razmene međusobna iskustva i znanja u cilju nastavka promocije zdravog i aktivnog života širom Srbije.

 

Završna konferencija Evropske nedelje sporta

 

Konferencija je završena dodelom zahvalnica koje je partnerima uručila potpredsednica OKS, Marija Desivojević Cvetković. Tom prilikom, potpredsednica OKS se zahvalila partnerima na svim naporima koji čine tokom godine, da motivišu svoje sugrađane da se bave fizičkom aktivnošću.

 

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedelje sporta usmereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života. Evropska nedelja sporta se tradicionalno obeležava širom Evrope od 23. do 30. septembra. Nacionalni koordinatori za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo sporta.