Zlatna medalja za Milenka Sebića na Mediteranskim igrama

Parallax Leaf - OKS

Zlatna medalja za Milenka Sebića na Mediteranskim igrama! Nova medalja za naše strelce na XIX Mediteranskim igrama Oran 2022. Osvajač bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, Milenko Sebić osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška u sjajnoj konkurenciji.

 

Milenko Sebić, Medieranske igre Oran 2022

 

Milenko Sebić je, kako su dan i takmičenje odmicali, pucao sve bolje. Jutrošnje kvalifikacije donele su veliku neizvesnost obzirom da su čak četvorica takmičara sa istim brojem upucanih krugova ušli u finale.

 

Milenko Sebić je sa 625 krugova kvalifikacije završio na 7. mestu i sa tog mesta je ušao u finalni deo takmičenja. Naš drugi takmičar u ovoj disciplini, Lazar Kovačević sjajno je pucao u kvalifikacijama i sa ubedljivim rezultatom je ušao u finalni deo nadmetanja. On je u kvalifikacijama ostvario rezultat od 632, što ga je stavilo na prvo mesto kvalifikacija.

 

Milenko Sebić, Mediteranske igre Oran 2022

 

U finalnom delu takmičenja, Milenko Sebić je pokazao svoju klasu i takmičarski mentalitet odlično pucajući što ga je dovelo do najsjajnijeg odličja. U meču koji je bio krajnje neizvestan, obojica strelaca su pokazali vrhunsku koncentraciju, obzirom da su pri rezultatu 14:14 i Milenko Sebić i Miran Maričić iz Hrvatske upucali 10,6 krugova.

 

Na kraju je naš strelac bio pribraniji i pobedio je rezultatom 17:15 svog konkurenta iz Hrvatske.

 

Milenko Sebić, Mediteranske igre Oran 2022

 

Milenko Sebić, koji ima medalje sa svih najvećih sportskih takmičenja, uključujući Olimpijske igre, Svetsko i Evropsko prvenstvo, sada je zaokružio svoju kolekciju i zlatnom medaljom sa Mediteranskih igara. On je bio veoma zadovoljan ostvarenim rezultatom i osvojenom zlatnom medaljom i rekao je:

 

„Bilo je izuzetno teško. Glavni meč je bio veoma težak, jer sam poslednjih nekoliko meseci imao problem sa pucanjem vazdušnom puškom, gde sam jedno vreme mislio da je problem u meni, a onda sam zamenio mehanizam u mojoj pušci i video sam da je problem na drugom mestu. Finale je bilo solidno, imao sam tremu i pritisak, ali sam uspeo to da iskontrolišem i da se izborim za zlatnu medalju. Prezadovoljan sam, jer su ovo moje prve Mediteranske igre u karijeri i odmah sam uspeo da osvojim zlatnu medalju.“

 

Naš drugi takmičar u ovoj disciplini, Lazar Kovačević takođe je ostvario dobar rezultat i završio je finale na 5. mestu.