Četvorica naših tenisera na Mastersu u Rimu

Parallax Leaf - OKS

Masters u Rimu, teniski turnir iz serije ATP 1000, održaće se u okviru sportskog kompleksa Foro Italiko u periodu od 8. do 19. maja 2024. godine. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati četvorica naših tenisera, među kojima i najbolji teniser sveta i šestostruki šampion Rima, Novak Đoković.

 

Masters u Rimu
Photo by Dan Imhoff

 

Masters turnir u Rimu, koji je na programu od 8. do 19. maja, poslužiće kao poslednja prirpema za Rolan Garos, drugi grend slem turnir u sezoni koji startuje 26. maja.

 

Novak je kao najbolje rangirani teniser na ATP listi postavljen za prvog nosioca, tako da će biti slobodan u prvom kolu. Nastup u Rimu, Đoković će započeti u petak, 10. maja, susretom drugog kola gde čeka pobednika duela Roman Safiulin (Rusija) – kvalifikant. Novak je šestrostruki šampion Rima. Prošle godine takmičenje je završio u četvrtfinalu porazom od Holgera Runea, tako da će braniti 180 od mogućih 1000 poena.

 

Pored najboljeg tenisera sveta, našu zemlju na Mastersu u Rimu predstavljaće Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

 

Miomir Kecmanović će započeti svoj nastup na ovom turniru u sredu, 8. maja, mečom protiv Brendona Nakašime (SAD).

 

Dušan Lajović i Hamad Međedović će nastupiti u četvrtak, 9. maja. Lajović će u prvom kolu igrati protiv Italijana Lorenca Sonege, dok će rival Međedoviću biti Aleksej Popirin iz Australije.

 

Na linku koji se nalazi u nastavku teksta možete ispratiti rezultate naših tenisera na Mastersu u Rimu:

https://www.internazionalibnlditalia.com/scores