NASTAVAK SARADNJE OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE I BLIC-A

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije i dnevni list BLIC, u vlasništvu digitalne medijske kuće Ringier Axel Springer, nakon tri godine produžili su ugovor o saradnji u cilju pružanja medijske podrške sportistima Srbije u olimpijskim sportovima.

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Ringier Axel Springer započela je 2017. godine i današnjim potpisivanjem ugovora produžena je za još jedan olimpijski ciklus i obuhvataće i Olimpijske igre u Parizu koje će se održati 2024. godine, kao i Zimske olimpijske igre koje se organizuju u Pekingu 2022. godine.

U sedištu Olimpijskog komiteta Srbije, Olimpijskoj kući, produženje ugovora o ekskluzivnom partnerstvu potpisali su Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije  i  Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Axel Springer Srbija, u prisustvu Predraga Mihailovića, glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Blic, Žarka Zečevića, potpredsednika OKS i Đorđa Višackog, generalnog sekretara OKS.

 

 

Predsednik OKS, Božidar Maljković, pri potpisivanju ugovora istakao je da Olimpijski komitet Srbije ceni svoje partnere i da uvek ima dugoročnu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

– Prvo bih poželeo dobrodošlicu svima u Olimpijsku kuću, dom svih olimpijaca i dom u kojem žive istinske ideje fer pleja i vrhunskog sporta. Odavde šaljemo poruke mira, jedinstva i viteštva. Srećan sam što danas produžavamo saradnju sa kompanijom Ringier, jer se mi trudimo da sa svim partnerima imamo dugoročnu saradnju. Ne poznajemo saradnju na kratke staze, i to znaju sve kompanije i kuće sa kojima, na obostrano zadovoljstvo, sarađujemo, a najbolji primer je Vojvođanska banka koja je naš partner preko 20 godina. Zajedno sa kompanijom Ringier smo na jako važnoj misiji i imamo veliku društvenu odgovornost. Moramo uticati na najmlađu populaciju naše zemlje i motivisati ih da se bave sportom. Olimpijski komitet Srbije aktivno radi na ovome. Izvodi decu na sportska igrališta, motiviše i obrazuje veliki broj dece – naveo je predsednik OKS.

 

 

Maljković je na kraju svog izlaganja obećao da će institucija kojom rukovodi, kao i srpski olimpijci, u budućnosti dati još više povoda za dobre vesti.

– Pri potpisivanju prvog ugovora 2017. godine napomenuo sam da ćemo vam dati mnogo povoda da nas hvalite, i mislim da smo uspeli u tome, ali sada vam obećavam, trudićemo se još više i imaćete još više posla! Hvala još jednom našim partnerima i želim vam da javnosti u Srbiji prenesete što više lepih vesti o medaljama iz Tokija, Pekinga i Pariza!

 

 

Generalna direktorka Ringier Axel Springer, Jelena Drakulić Petrović, navela je da će Blic u budućnosti sa zadovoljstvom pružati podršku srpskim sportistima.

– Iz ove neobične godine, jedna od vodećih pouka mogla bi biti podsećanje na važnost preventive i očuvanja jakog imunog sistema, gde sport i fizička aktivnost imaju važnu ulogu: pozitivno utiču na usvajanje zdravog načina života i unapređuju zdravlje i kvalitet života. Sigurni smo u to da je olimpijski pokret snaga koja deluje za najviše globalno dobro i raduje nas da će Blic ispred naše kuće Ringier Axel Springer i nadalje biti ekskluzivni medijski partner Olimpijskog komiteta Srbije i doprinositi u promociji jednog od najvećih blaga Srbije – srpskih sportista kojima se svi ponosimo.  Sa zadovoljstvom ćemo i u budućnosti pružati svoj medijski prostor da povećamo vidljivost olimpijskih disciplina i srpskih sportista na najrespektabilnijem međunarodnom događaju koji spaja ljude i države.

Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Blic takođe je istakao zadovoljstvo zbog produžetka saradnje.

– Blic je oduvek bio uz vrhunski sport i veliko mi je zadovoljstvo što je dolaskom Bože Maljkovića u Olimpijski komitet ta saradnja produbljena i produžena i što ćemo od 2017. godine, pa se nadam i narednih 10-15 godina, biti uz naše olimpijce i promovisati sve olimpijske sportove. Naša misija je da promovišemo sve olimpijske sportove i pomognemo da što više dece počne da se bavi sportom.