Prvo zlato za Srbiju u Tokiju, drugo olimpijsko u karijeri Milice Mandić!

Parallax Leaf - OKS

Srbija je osvojila prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! Kao i u Londonu 2012. godine, obradovala nas je Milica Mandić, predstavnica u tekvonodu, koja je u finalu kategorije +67kg pobedila suparnicu iz Koreje Dabin Kor Li rezultatom 10:6.

 

Milica je Srbiji donela treću medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon srebra Damira Mikeca u disciplini vazdušni pištolj 10m i bronze Tijane Bogdanović u tekvondou u kategoriji -49kg.

 

Milica je nakon meča izjavila da je ovo bila poslednja olimpijska borba u njenoj karijeri, i da ne postoji lepši način da se završi nastup na Igrama, nego uz olimpijsko zlato.

Rekla bih da je ovo sjajan kraj. Bilo je ovo turbulentnih pet godina. Istinski sam želela da budem na postolju i da osvojim zlatnu medalju. Uspeli smo, ne samo ja, već i Gale i Tijana i Marija koja je ovde, porodica, verenik, i mislim da bih mogla da nabrajam dosta ljudi. Mislim da ovo nije samo moja medalja. Ovo je i njihova medalja. Mnogo sam ponosna na sve što smo postigli do sada – rekla je Milica nakon ceremonije dodele medalja.

Najemotivniji trenutak večeri bio je naravno intoniranje srpske himne i Miličine suze u očima.

Apsolutno najlepše od svega je slušati svoju himnu. To uvek budi strašne emocije, ne samo sada već i u Londonu pre devet godina. Volela bih da je ceo tim mogao da stane na postolje da nekako zajedno završimo ove Olimpijske igre – rekla je Milica nakon primanja zlatne medalje.