U ponedeljak 27. po redu dodela trofeja OKS najuspešnijim sportistima Srbije

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije od 1994. godine tradicionalno proglašava najuspešnije sportiste, timove i trenere u godini koja ostaje za nama. I ove godine nacionalni olimpijski komitet proglasiće svoje laureate koji će dobiti prestižno priznanje. Usled mera za suzbijanje negativnih posledica izazvanih epidemijom virusa Covid 19, dodela priznanja neće biti održana u prisustvu zvanica.

 

Dodela priznanja emitovaće se u okviru specijalne emisije u ponedeljak, 18. januara 2021. Godine, na Prvom program Radio televizije Srbije, sa početkom od 18:25 časova.

 

Nagrade će biti dodeljene u kategorijama za najuspešnijeg sportistu, najuspešniju sportistkinju, kao i najuspešnijeg trenera. Trofej će poneti i najuspešniji mladi sportista Srbije, a po izboru OKS biće dodeljeno i posebno priznanje za ostvarene sportske rezultate u protekloj godini.

 

Trofej „Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić“ koji se dodeljuje za posebna dostignuća i životni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta, takođe će biti uručen.

 

Trofeji u svim kategorijama dodeljuju se u skladu sa jasnim kriterijumima koje određuje Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije. Usled situacije sa pandemijom virusa Covid – 19, najveći broj međunarodnih reprezentativnih ekipnih takmičenja je odložen, te naši timovi nisu bili u prilici da ostvare kriterijumske rezultate za osvajanje trofeja. Iz tog razloga, ove godine neće biti dodeljene nagrade najboljem muškom i ženskom timu.